Reiki kezelés

A Reiki kezelés egy szelíd technika természetes öngyógyító rendszerünk aktiválására, a fizikai és az energetikai blokkok feloldására, valamint az ellazult és harmonikus állapot elősegítésére.

reiki kezelésAlapja az univerzális energia csatornázása, mely hatékonyan támogatja ezt a folyamatot. Mellékhatásoktól mentes, nem kell aggódnunk a negatív töltések átvételétől sem. A Reiki kezelés során az energia áramoltatása felette áll a világban jelenlévő (azt alakító, mozgató) kettősségnek. Így a Reiki kezelés mindenki számára ajánlható, legfeljebb enyhe tisztulással járó tünetekkel kell számolnunk. A kezelést követően energikusnak, harmonikusnak fogod érezni magad, már az első kezelést követően megtapasztalható a reiki kezelés pozitív hatása mentális és fizikai állapotodra. Hitrendszertől függetlenül működik.

Hogyan hat a Reiki?

Ahogyan fizikai testünket átjárják a vérerek és idegpályák, úgy hálózzák be nem látható testszintjeinket a meridiánok, vagy más néven az energiapályák. Ezek éppen annyira fontos részei az életben maradásunknak. Amikor toxinok / energetikai blokkok felhalmozódnak a szervezetünkben, elakad a nyirok áramlása, mely újabb blokkokat hoz létre. Legtöbbször ezt észre se vesszük a mindennapok során, csak ha már megbillent az egyensúly és a különböző fizikai tünetek elkezdenek jelentkezni. Lehet először csak fáradékonyabb leszel, aztán azt veszed észre, hogy fájnak a vállaid, merev a hátad, végtagod, esetleg nyomást, fájdalmat érzel a fejedben.

A reiki kezelés segítségével nem szükséges megvárnunk, hogy kialakuljanak azok a fizikai tünetek, melyet a köznyelv betegségnek nevez. De ha már megtörtént a baj, akkor is hatékony segítség a terápia, mely egyaránt jó pszichés és fizikai problémák esetén is.

A terápia során a kezelő egy tiszta energia keresztül közvetíti az energiát az energiahiányos szervezet számára, feloldva a blokkokat, feltöltve a területet – ez a Reiki kezelés lényege. Így a szervezet energia rendszeres visszaáll a természetes folyamatába – mert az energia alaptermészete, hogy mozgásban van – és lényegében így önmagát gyógyítja meg a plusz közvetített energia segítségével.

Milyen egy Reiki kezelés?

A kezelés egy rövid beszélgetéssel kezdődik, amelyben elmondod panaszod és hogy mire kéred a reikit. Ha korábban nem hallottál erről a keleti gyógymódról, egy rövid tájékoztatást kapsz a működéséről. Ezután felfekszel a kezelőágyra, és elkezdődik a kezelés, mely általában a fejtől halad a talpak felé, először a hasi oldalon, majd a hát kezelésével folytatódik. Az energetizálás az érintett területek finom érintésével történik. A Reiki közvetíthető tenyérrel, ujjbeggyel, szemmel és lélegzettel is. Emellett egyes esetekben a kezelő alkalmazhat finom ütögetést, simítás és nyújtást is a kezelés alatt, vagy a végén.
A kezelés alatt a Reiki hatására a kellemesen ellazulhatsz, melegséget, bizsergést érezhetsz a különböző területeken, az sem ritka, hogy valaki belealszik.
A Reiki kezelés igény szerint a tapasztalatok, kérdések átbeszélésével záródik.

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.