Tradicionális Reiki tanfolyam

Sok ember megkérdezi: „a reiki energia csatornázását mindenki képes megtanulni?” A határozott válasz: igen. A tradicionális reiki módszerét bárki elsajátíthatja, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség, különleges képesség megléte. Elsajátításának a kulcsa a reiki beavatás – egy szertartás -, melyet élő tanátadási vonalon a reiki hagyományát követő reiki mester ad át a reiki tanfolyamon. A képzésen a hallgató elsajátítja a reiki használatának alapjait, mellyel azonnal hatékonyan tud segíteni magán és másoknak is.

A tradicionális reiki tanfolyam azonban még csak a kezdet…

jikidenAz energia átadás képessége tovább fejleszthető a kezelés, a különféle érzékelés fejlesztő gyakorlatok, valamint Gassho meditáció rendszeres gyakorlásával. Ahogy valaki egyre többet gyakorolja ezt a módszert úgy válik egyfajta életmóddá a reiki. Ez nem csak egy kézrátételes gyógymód, hanem spirituális módszer is tudatosságunk, belső harmóniánk fejlesztésére.

Az alapító, Mikao Usui így ír erről: „A boldogság megidézésének titkos módszere, csodálatos gyógyír minden betegségre.

Kinek érdemes a tradicionális Reikit megtanulni?

Bárkinek, aki szeretne segíteni saját magán, vagy másokon, szeretne maga is jobb emberré válni a reiki gyakorlása által. A legegyszerűbben úgy bizonyosodhatsz meg, hogy a Te utad-e ez a módszer, ha találkozol a módszerrel/annak gyakorolójával: pl. megtapasztalod a reiki kezelés pozitív hatását, és ez inspirál…, vagy annyit jót hallasz a Reikiről, és megdobban a szíved, hogy igen, szeretnéd Te is megtanulni és azt gyakorolni, segítve minél több emberen! Bármi is motivál, a reiki gyakorlása, az abban való fejlődés kitartást, idő-, és energia-befektetést igényel, ha komolyan el szeretnél merülni ebben.

Ajánlható:

 • stresszes életet folytató embereknek, mert használata segítségével feloldódik a feszültség és energiával tölt fel
 • masszőröknek és kozmetikusoknak
 • kisgyerekes édesanyáknak, családoknak rendszeres használatra, betegségmegelőzésre, influenza, láz, fájdalom, akut sérülések stb. kezelésére.
 • spirituális útkeresőknek
 • természetes gyógymódokat előnyben részesítőknek
 • segítő foglalkozásúaknak

A reikiben való fejlődés nem csupán a magasabb fokozatokba való beavatás által valósítható meg. Ha valaki nem gyakorol/nem kezel reikivel rendszeresen, akkor fokozatosan visszaesik az energetikai szintje. Ugyanígy igaz az is, hogy aki életének részévé válik a reiki, igen nagy mennyiségű energiát képes csatornázni. A magas energetikai szint, a test és elme megtisztításával, a reiki szellemi útmutatásaink a mindennapokban alkalmazásával és a rendszeres reiki kezelésekkel érhető el.

Mi az, ami elhangzik egy Reiki tanfolyamon?

reikizenA kurzus során részletes elméleti és széles gyakorlati képzést kapsz a két napos szeminárium során. Bár a Jikiden és Shiki Ryoho Reiki irányzatokban vannak apróbb különbségek a tanfolyam tematikájában, az alábbi dolgokkal mindenképp találkozol, ha a Reiki 1-es tanfolyamra eljössz:

 • A Reiki története és elméleti alapjai
 • Usui mester spirituális tanításai
 • Behangolások
 • Reiki használata saját magunkon és másokon
 • Kezelés technikák és tippek a mindennapos használathoz
 • Az energia érzékelése
 • Masszázselemek a reikiben
 • Tanácsok a Reiki tanfolyamot követő időszakra.

Ha kellő gyakorlatot és tapasztalatot szereztél, sok szeretettel várunk a reiki 2. tanfolyamon is!

Nálunk kétféle tradicionális Reiki iskola tanításával találkozhatsz:

1. Reiki Usui Shiki Ryoho

A reiki nyugati ága, mely Hawayo Takata hawaii származású asszony nevéhez köthető, akinek tanítványai révén az egész világon ismertté vált a Reiki módszere.Takata asszony Dr. Chujiro Hayashi reiki klinikáján gyógyult meg halálos betegségéből és ez arra inspirálta, hogy maga is megtanulja. 1938-ban lett reiki mester. Először otthonába Hawaii szigetére vitte el ezt a japán gyógymódot, majd a háborút követően az Egyesült Államokba költözött. Élete utolsó éveiben kezd csak mestereket avatni, addig főként a gyógyításra és az alsóbb szintek oktatására koncentrált. Életét Fran Brown: Élő reiki c. könyve meséli el hitelesen.

A Reiki Usui Shiki Ryoho irányzatban a másokon való segítés mellett nagy hangsúlyt kapnak azon technikák gyakorlása, mely által megtisztítható a tudat.

2. Jikiden Reiki

A Jikiden azt jelenti, hogy „közvetlenül ráhagyományoz, továbbad”. Tadao Yamaguchi ma is úgy tanítja a Reikit, ahogy azt az édesanyja tanulta közvetlenül Dr. Chujiro Hayashitól. A Jikiden Reiki jellemzője az egyszerűség és a tradicionális reiki japán hagyományának őrzése. Népszerűsége a nyugati országokban is egyre növekszik, mert egyre nagyobb igény van a reiki alapjaihoz való visszatéréséhez és eredeti technikáinak megismerésére.

Friss bejegyzéseinkben vagy a főoldalon nyomon követheted, hogy mikor lesz legközelebb Reiki tanfolyam Székesfehérváron.