Reiki Usui Shiki Ryoho

Hawayo TakataAz Usui Shiki Ryoho a Reikinek azon ága, amely Hawayo Takata asszony által terjedt el a világon, az ő hagyományait követi. Erről bővebben a Reiki története menüpontban olvashatsz.

Mit ad a Shiki Ryoho irányzat?

Mindenkinek mást. Ahogyan én tanultam, a Reiki egy nagyon egyszerű módszer, és ha túllépünk a “módszerségén”, akkor egy teljes életszemléletet ad. Már a Reiki 1-es tanfolyam is hasznos ismereteket ad, amely igen gyakorlatias, jól alkalmazható a mindennapokban. Az alapok mindenképpen elsajátíthatóak, az önkezelés és a meditáció.

Az Usui Shiki Ryoho irányzat nagyon jól alkalmazkodott a nyugati ember elvárásaihoz, olykor túlzott mértékben is. Néhány éve/évtizede indult el újra egy tisztulási folyamat, és fokozatosan dobja le magáról a sallangot a Reiki, hogy valóban csak azt kaphassa a hallgató, amire szüksége van. Az újabb kutatásokkal a Reiki 2-es szinten használt szimbólumok gyakorlata is újragondolásra kerül sok tanár fejében – az enyémben mindenképpen. Újra beépülnek a Reiki gyakorlatába az eredeti japán kezelési technikák is, és a meditáció is.

A Reiki tanfolyamok lényegét a behangolás adja, egy szertartás, amely által képes leszel csatornázni a Reiki energiát.