Háziállatok kezelése reikivel

Bár Usui mester főként az embereknek szánta a reikit, ettől még természetesen használható minden élőlény, így az állatok kezelésére is. A jelen korban, amikor az otthoni háziállat tartás mindennapossá vált, jogosan merülhet fel a kérdés, miért ne adjunk reikit házi kedvenceinknek, támogatva jólétüket? A reikit rendszeresen használva növelhető a vitalitásuk, segít, ha meg akarjuk nyugtatni őket, vagy kiváló épp úgy fájdalomcsillapításra is.

Hogyan reikizzük az állatokat?

allat-reiki

Nem szükséges speciális ismeret vagy kezelési pozíció, hogy reikit adjunk egy állatnak. Méretétől függően fogjuk kézbe, vagy egyszerűen csak helyezzük a kezünket az érintett területre. Így pl. egy madarat finoman körülölelhetünk a tenyerünkkel, egy cicát, kutyát ölünkbe helyezve kezelhetünk. Egy nagyobb állatot nyugtassunk meg és mellé kuporodva tenyérrel kezelhetjük.

Az állatok általában megérzik a reikist és szívesen jönnek oda egy kis energiáért. Ugyanígy, ha úgy érzik elég volt, továbbállnak. Ne erőltessük a hosszú kezelést, érzik mennyi időre van szükségük. Ahogy a kisgyerekeknél, úgy az állatoknál is több, rövidebb időtartamú kezelés hatásosabb lehet.

A kezelésnél hasznos lehet, ha az emberek kezeléséhez hasonlóan használjuk a finom érzékelésünk, megérezve hol kell kezelnünk. De adhatunk általános kezelést is, megkezelve a fej, a törzs, mellkas területét, a hasat, ha szükséges, a végtagokat. Elég néhány percet elidőzni, hacsak nem terápiás kezelést adunk.

Alkalmazási területek még:

  • vizsgálatok előtt / beavatkozások alatt adhatunk reikit, hogy nyugodtabbak legyenek, hogy csökkentsük a stresszt
  • műtét utáni lábadozás lerövidítésére.  Ahogy az embereknél, az állatoknál is hatékonyan lecsökkenthető a gyógyulási idő, a sebek hamarabb gyógyulnak, hamarabb új erőre kap házi kedvencünk.

Így, ha van reikis a családban és van háziállat is, nem kérdés, hogy alkalmazzuk a reikit, házi kedvenceink hálásak lesznek érte!

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.