Méregtelenítés reiki segítségével

Bár elsőre furcsának tűnhet, de a reiki és a méregtelenítés fogalma szorosan összekapcsolódik, és egy teljesen természetes folyamatról van szó. Egy általános reiki kezelés során ugyanis az energia feloldja a szervezetben felhalmozódott toxinokat és energetikai blokkokat, serkentve az áramlást és a regenerációt. Ennek pozitív hatása nagyon hamar megtapasztalható, sok ember megkönnyebbült, fájdalmaktól mentes, friss lesz a kezelés végére. Azonban célzottan is serkenthetjük reikivel a méregtelenítést a következő módokon.

Létezik egy méregtelenítési technika, melyet japánul Gedoku-ho néven találhatunk meg, és bárki, aki már végzett reiki tanfolyamot, igény szerint elvégezheti önmagán vagy máson. A Ge szó jelentése lehoz, míg a doku méregtelenítést jelent. A ho jelentése módszer. Ezzel az igen egyszerű gyakorlattal hatékonyan támogathatod a méregtelenítés folyamatát. Szintén eredményes emésztéssel kapcsolatos problémáknál, gyógyszerek mellékhatásának csökkentése céljából. Íme a gyakorlat:

  •  helyezd az egyik tenyered a tanden pontra (köldök alatt 2-3 ujjal lejjebbi terület) a másik kezed pedig szembe a derekadnál, mintha egy szendvicset formálnál a kezeiddel.
  • engedd, hogy a reiki energia szabadon áramoljon, végezd a gyakorlatot kb. 30 percig vagy hosszabban, ha jól esik.
  • segítheted a folyamatot, ha elképzeled, hogy eltávozik a méreganyag a talpon keresztül a föld irányába, de ez nem kötelező.
  • ismételd meg a gyakorlatot igény szerint

A gyakorlatot követően lehetséges, hogy többször kell kimenned a toalettre, vagy hogy sötétebbé válik a vizelet vagy hígabb lesz a széklet, ez természetes. Mindenképpen javasolt a kezelés előtt és után is 1-1 nagy pohár tiszta víz fogyasztása.

Segítheted a folyamatot, ha éhgyomorra frissen préselt leveket / turmixot / méregtelenítő gyógyteát fogyasztasz.

Álljon itt egy érdekesség (Reiki Juice), mely Hawayo Takata asszonytól származik. *

reiki juiceÖsszetevők:

  • 1 db kicsi cékla kb. 2 hüvelyk átmérőjű
  • 10 db friss / 1 ek. szárított vízitorma levél
  • 2 szár zellerlevél
  • 1 közepes répa
  • 2 csésze tisztított víz
  • 3-5 perc reiki

Az összetevőket magas fordulaton turmixold össze, majd kézbe fogva a csészét reikizd meg 3-5 percig. Először két részletben idd meg, később elfogyaszthatod egyszerre. Takata asszony szerint ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a turmixot, az megtisztítja a vért és energetizálja a testet. Ez nagyon jó a májnak, az epehólyagnak és a tüdőknek. Egészségedre!

* A recept a Reiki News Magazine 2007. tavaszi számában jelent meg

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.