Mi a Reiki?

A reiki Mikao Usui által felfedezett japán eredetű szellemi út és gyógymód, japán nevén „Shin Shin Kaizen Usui Reiki Ryoho” = „Usui Reiki Kezelés Módszer az elme és a test fejlesztésére„.

reikizenA reiki az életet és pozitív változást támogató energia, mely az emberre testi, lelki, szellemi szinteken együttesen hat.
A reiki segíti a gyógyulást számos akut és krónikus betegség esetén is, legyen szó fizikai, mentális problémákról, rossz szokások leküzdéséről. Támogatja az élethelyzetek tudatosabb megélését, a módszer gyakorlása által semlegesíthető a mindennapokban előforduló stressz, a feltörő negatív érzelmek, fizikai és érzelmi fájdalmak. Fejleszti a kreativitást, a reiki pozitívan hat személyiségünk fejlődésére. A reiki útmutatásainak követésével teljesebb, boldogabb életre tehetünk szert. A reiki egyfajta önfejlesztő módszer is, melynek célja, hogy a gondolatok és az érzelmek harmonizálásával megteremtsünk lelki egyensúlyt és ezzel a boldogságot és békét vigyünk a hétköznapokba. „A reiki négy szimbólumot használó, beavatásos módszer az Univerzális Energia befogadására, közvetítésére és átadására, ezáltal személyiségfejlesztő, gyógyító, szeretetet adó, kiegyensúlyozott embert és harmonikus emberek közötti kapcsolatot teremtő hatású.” (Porosz Tibor)

Mikao Usui sok év intenzív zen gyakorlat, és végül a Kurama-hegyen végzett 21 napos elvonulása alkalmával került a satori (megvilágosodás) állapotába és spontán jutott e gyógyító képesség birtokába, melyet az emberiségnek szánt megkülönböztetés nélkül, felhagyva az addigi társadalmi szokásokkal.

A Reiki Ryoho egyedülálló kezelési módszer, mely az univerzum spirituális energiájából származik, segít az emberek fizikai egészségének javításában és ennek eredményeképpen a belső béke és boldogság elérésében.

A „reiki” szót nagyon sokan fordítják szeretet energiának / általános univerzális energiának. Ezzel szemben, ha a japán reiki kanji jeleit lefordítjuk a valódi jelentése: láthatatlan, misztikus, nagy erejű energia.

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.