A Reiki szerepe az egészségmegőrzésben

zenkavicsA reiki legtöbbször akkor kerül szóba, ha már valakinek valamilyen fizikai panasza kialakult. Pedig a reiki egy olyan gyógymód és szellemi út, mely a test és lélek egységét teremti meg a módszer gyakorlása által. A reiki gyakorlása messze túlmutat a betegség tüneteinek megszüntetésén, a fizikai egészség helyreállításán, megőrzésén. A reiki a tudatosság magasabb szintjei felé vezet, szellemi útként gyakorolható önmagunkon dolgozva, csiszolva jellemünket, tulajdonságainkat. A végső cél nem más mint önmagunk felfedése, önmagunk egyé válása az Univerzummal/Istennel.

Ma már nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy sok betegség a lélek megbetegedése miatt alakul ki. A túlhajszoltság, az elmét eluraló negatív érzelmek és gondolatok végül aláássák az ellenálló képességünk, fizikailag legyengülünk és végül lebetegszünk… és akár sokáig is eltarthat, amíg kikeveredünk a nyavalyából.

A reiki gyakorlása megteremti annak a lehetőségét, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen, megelőzhetjük a kimerülést, hozzájárul, hogy semlegesítsük a negatív érzelmeinket, gondolatainkat. Ezt a következőképp érhetjük el:

Reiki kezelés

reiki kezelésMindenki számára a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a test harmóniájának visszaállítására. Egyszerűen csak lefekszel kényelmesen a kezelőágyra és ellazulva élvezed a reiki kezelést, mely kb. 1-1,5 óráig tart. Mi történik ilyenkor? A reiki kezelő a kezelés folyamán érzékeli a testből jövő energiákat, melyet különböző érzetek formájában érzékel és a reiki energia segítségével harmonizálja az energiát az egész testben. Ezt te úgy érzed, hogy kipihenten, feltöltődve, „tiszta fejjel”/letisztult érzelmekkel kelsz fel a kezelőágyról. A reiki kezelés hatására, még ha kialakulóban is volt valamilyen betegség, nem fogsz lebetegedni, helyreáll a fizikai és lelki egészség. Ha már elkaptál valami vírust, akkor is nagyon enyhe lefolyású tünetekkel pár nap alatt túlesel a legnagyobb influenzán is. A reiki kezelés bármikor kérhető, hetente 1-3-szor vagy többször is egy héten, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. A reiki kezeléssel megnő a teljesítőképességed, kevésbé fáradsz ki, jobban tudsz összpontosítani is. Nem túlzás azt állítani, hogy a reiki kezeléssel plusz energiára teszel szert.

Reiki önkezelés

Aki elsajátította a reikizés gyakorlatát, annak gyakorlatilag adott a lehetősége arra, hogy minden nap reiki kezelést adjon magának a reiki tanfolyamon ismertetett mód szerint. A reiki önkezeléssel nemcsak magadat töltöd fel energiával, hanem erősíted is magadban a reiki energia áramlását. Érdemes naponta legalább egyszer időt szánni, melyre a legalkalmasabb időpont a reggel (ha nem sietsz valahová), vagy a lefekvést megelőző idő, amit már a pihenésre készülődéssel töltesz el. Mindenképpen javasolt a fejpozíciók, és a főbb szervek (tüdő, szív, máj, lép, gyomor, nemi szervek) megkezelése. Akkor se kell aggódni, ha belealudsz a reiki kezelésbe, ez is teljesen normális. Ha rendszeresen megkezeled magad megtapasztalhatod, hogy reggel kipihentebben ébredsz, a nap folyamán energikusnak érzed magad, mélyen-békésen alszol, elkerülnek a betegségek. A reiki önkezelés pozitívan hat a fizikai és mentális egészségedre, mely elkísér minden nap.

Az elme lecsendesítése a Gassho meditáció által

gasshoMinden a fejben dől el. Az ismert mondás szerint, aki képes kontrollálni a gondolait és érzéseit, az hatással van a szavaira, tetteire és végül sorsára is. Mikao Usui által ránk hagyományozott Gassho reiki meditáció, és az öt életszabály (gokai) ismétlésének hatása nem más, mint a tudat megtisztítása, és az érzelmi hullámok lecsillapítása és végül az üresség és csönd megtapasztalása. Ha rendszeresen gyakorlod ezt a meditációt, melyet a reiki 1-es tanfolyamon és közösségi reiki gyakorlásainkon sajátíthatsz el, megtapasztalhatod ezt a tudatállapotot, mely pozitív hatással lesz a mindennapi életedre. A tiszta elme és érzelmek kihatnak az emberekkel való kapcsolataidra. Aki rendszeresen gyakorolja a meditációt, sugárzó lesz az egyénisége, elkerülik a fizikai betegségek, objektívebben látja az életet, nem a pillanatnyi érzelmei vezérlik. A Gassho meditáció gyakorlása erősíti a reiki áramlását és feltölti a gyakorlót életenergiával. Az öt életszabály ismétlése segít a negatív minták, érzelmek elengedésében mint pl. harag, aggódás. Kifejleszti a hála érzését, segíti az önismereti munkát, másokkal szemben a kedvesség gyakorlását.

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.