Reiki a várandósság alatt és után

reikibaby1Amikor valaki kismama lesz, hirtelen kért és kéretlen információk özöne halmozza el, s ezek közül a legtöbb valamilyen tiltás. Ne fesse a haját, ne simogasson macskákat, ne használjon durva vegyszereket, ne erőltesse meg magát, ne üljön sokat, szedjen ezt, ne szedjen azt, stb… A rengeteg figyelmeztetés hatására sok kismama csak még stresszesebb lesz, és ez nincs túl jó hatással a születendő gyermekre. Ráadásul a sok tiltás, odafigyelés még csak az anyuka testi egészségére vonatkozik. Hol vagyunk akkor a lelki egészség és az anya-gyermek kapcsolatra való fókuszálástól?


Általában javasolt a kismamáknak a lazítás, relaxálás valamilyen formája, és ma már egyre divatosabbak a magzattal való kommunikációs tréningek is. Heti egy-két alkalommal, vagy akár otthon is végezhetőek kismamajóga gyakorlatok is. Mindezekhez nagy mértékben hozzájárul a reiki is. Lássuk most sorban, hogyan is segít a reiki a várandósság alatt.

Érdemes elvégezni egy reiki tanfolyamot kismamaként is, hiszen nagy valószínűséggel ilyenkor a magzat is átéli a behangolást. Saját tapasztalatom az, hogy a gyermekünk kezéből árad az energia, már csak tudatossá kell tenni az áramlásra, ha nagyobb lesz. Így rögtön két reikis lesz a családban. 😉
Az információözön és a hormonváltozás hatására kialakuló stresszes, hangulatingadozós állapotot is harmonizálja a rendszeres önkezelés. Nem garantálom, hogy nem fogja elsírni magát egy megható film vagy egy szirénázó mentő láttán, de nagyobb eséllyel kerülheti el akár a szülés utáni depressziót is.

Legnagyobb hatással tapasztalataim szerint az anya-magzat kapcsolatra van. A tanfolyamon tanult meditáció közelebb hoz a magzathoz, rásegíthetünk vizualizációval is. Átélhetjük, ahogy átöleljük a magzatot, ezt az élményt ő is megérzi, elnyugszik. Aki érzékenyebb a nem látható világból jött információkra, ilyenkor akár a gyermek nevét is meghallhatja. Ugye sokan vannak úgy, hogy nem azonosulnak a kapott nevükkel? Hiszem, hogy a lélek nem csak a szüleit választja, hanem a nevét is megsúgja nekünk, ha odafigyelünk.

A pocak reikizését a magzat is megérzi, odahúzódik a reikis kézhez, vidáman ficánkol egy darabig, utána megnyugszik. Alapvetően elmondhatjuk, hogy a reikis babák sokkal nyugodtabbak lesznek, kevesebbet sírnak, felnőve nyitottabbak lesznek a világra. Természetesen ez sok tényezőtől is függ. A csecsemők biztonságérzetének kialakulásához hozzásegíthetünk hordozókendő használatával is. A közhiedelemmel ellentétben ezzel nem kötjük örökre magunkhoz a gyermeket, sőt, a biztonságérzet miatt sokkal bátrabban néz majd szembe a világgal.

Reiki a mindennapokban

reikis apukaA csecsemők fejlődése sok fájdalommal jár: pocakfájás, szélgörcsök, növési fájdalmak, fogzás, pelenkakiütés… A reikizéssel sokat segíthetünk. Saját tapasztalatunk az, hogy a hasfájások száma minimálisra csökkent, a fogzást sírás nélkül átvészeltük, az emésztése normális lett, és a növekedési fájdalmak száma is minimális. Gyermekek esetében azonban hozzá kell tenni, hogy a kezelés időtartama nagyon változó és tervezhetetlen. Amíg aprócska csecsemőkről van szó, addig akár szoptatás vagy etetés közben is reikizhetjük, altatáshoz, ringatásnál javasolt a reikizés a könnyű elalváshoz, szép álmokhoz. Ezt persze ne úgy fogjuk föl, hogy na most reikizünk, mivel a tanfolyam után az energia automatikusan kiárad a kezeinkből, így ha kézbe vesszük a kisbabát, rögtön érezhetjük, hogy melegszik a kezünk.

És végül: ne hagyjuk ki a családi reikizésből az apukákat sem. Az anyukáknak 9 hónap áll rendelkezésükre, hogy felkészüljenek az anyaságra, az apukákat általában váratlanul érinti, még ha látják is a gömbölyödő pocakot. Ha nyitott a leendő apuka, megtanulhatja ő is a reiki módszerét, a kicsi magzat nem lesz hálátlan. Sok esetben tehermentesítheti egy apai reikikezelés a családot, akár a magzat, akár az anya kapja. Ugyanis sokszor az anya elfárad az új munkakörében, és esetleg elbizonytalanodik a reikizés képességében, ilyenkor a család férfi tagja sokat segíthet!

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.