A Reiki hatása a csakrákra és az aurára

A kvantumfizika egyik legfontosabb alaptétele azt mondja ki, hogy minden energia. Ennek a finom energiának az összesűrűsödéséből áll a fizikai test, illetve létezik az ember szabad szemmel nem látható energiateste is, melyet aurának hívnak. Ezt egy olyan energiaburokként lehet elképzelni, mely körülöleli a fizikai testet és folyamatos kölcsönhatásban van a test spirituális központjaival, melyet csakra néven említenek a keleti bölcseletek.

Mi történik reiki kezeléskor finomenergetikai szinten?

kezedben-reikiAmikor egy reiki gyakorló energiát ad, kezelő részről csatornaként továbbítja az energiát a páciens felé. A reiki kezelő korona-csakráján belép az energia, mely összpontosul a szív-csakrában, majd kiáramlik a kezeken, legtöbbször a tenyéren át a beteg felé. A reiki közvetítése azonban nemcsak tenyér-csakrán keresztül, hanem az ujjakon, de akár szemből is közvetíthető.

Aurafotóval ma már jól láthatóvá tehetőek azok az energetikai blokkok/hiányok, melyet a reiki gyógyító a kezeivel érzékel. Nem szükséges „látnia” ahhoz, hogy érzékelje a diszharmóniát, mely jól látható az aurafotón. A reiki kezelés(ek) hatására feloldódnak a blokkok az aurában, feltöltődik energiával és végső soron aktiválódik a test öngyógyító képessége, mely által megtörténik a fizikai gyógyulás is.
Nem szükséges fizikailag betegnek lennünk ahhoz, hogy érzékelhetőek legyenek a betegségek még nem jelentkező tünetei. Az aurában érzékelhető különböző érzetek – pl. melegség, forróság, bizsergés, lüktetés, hideg érzet, fájdalom – jelzik a probléma súlyosságát. Természetesen ekkor is hat a reiki, sőt megelőzhető a betegség kialakulása. Az energiatest reikivel való feltöltésével regenerálódik a páciens, új erőre kap.

Természetesen a reiki hat a test spirituális központjaira, a csakrákra is. Ha ezek a központok működése legyengül, akkor előbb utóbb valamilyen fizikai tünetként, vagy pszichoszomatikus betegségként jelentkezik a probléma. A reiki kezeléssel feltöltődnek ezek az energia központok és mivel kölcsönhatásban vannak az aura rétegeivel így kihatnak a fizikai egészségre és a tágabb finomenergetikai szintekre is.

Hogyan hat a reiki behangolás a csakrákra és az aurára?

csakrakReiki behangolás előtt a legtöbb ember aurájának a nagysága néhány deciméterrel nyúlik túl a fizikai testen. Ez teljesen átlagos és normális állapot. A reiki beavatás hatással van az ember spirituális központjaira – csakrákra – melyeken több energia kezd áramlani, szintén megnyílnak az energiacsatornák az emberben, mely lévén közvetíthető az univerzális energia. A reiki behangolás erősíti az aurát, melynek mérete megnövekszik akár 2-3 méteresre is.

Ez azonban egy folyamat eleje. Hisz a reiki behangolással elkezdődik a 21-28 napos tisztulási szakasz, amikor az ember energiateste átalakul, megemelkedik a rezgésszintje. Ilyenkor a fizikai test is méregtelenedik. Minden kezdő reikisnek ajánlott minél többet reikiznie saját magát a tanfolyamon tanult kézpozíciók szerint. Önmagunk és mások reikizésével tovább tágulnak az energia csatornák, mely által egyre több reiki energia csatornázható, fejlődik az érzékelés és az intuíció. Az újdonsült reikis egyre magabiztosabban érzi a reiki energia áramlását. Ezzel egy időben a test gyógyulása is megindul, ha volt az avatás előtt fizikai problémája.

A tisztulási szakasz lejárta után sem javasolt abbahagyni az önkezelést, hacsak van lehetőség, mindenképp ajánlott beiktatni a napi rutinba. Az önkezeléssel megelőzhetőek az energetikai blokkok kialakulása, a fizikai betegség tüneteinek a jelentkezése. Minél több reikit ad valaki másnak, annál több energiát kap maga is. Ezzel fokozva a csatornázott energia mennyiséget, növelve a reiki kezelés hatékonyságát. A sok reikizéssel növekedik a rezgésszint, az aura nagysága, egyre jobban működnek a csakrák.

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.