Bemutatkozás

Szabó Gábor

Szabó Gábor vagyok, 10 éve találkoztam a reikivel, ez indított el a spirituális utamon. A reiki segítségével sikerrel kezeltem ki magamat a gyerekkorom óta tartó súlyos allergiából és asztmából. Több szellemi úttal is megismerkedtem az évek során, végül 2007-ben elköteleztem magam a reiki útja mellett, érezve szívemben: megérkeztem. Hálás vagyok, hogy a Reikit több reikimestertől, sok szemszögből megismerhettem.

Utam végül a japán Jikiden Reikihez vezetett, mert nagyon megérintett annak szellemisége. Ráleltem a Reiki gyökereire, annak hatékony ám egyszerű technikáira, melyeket sikerült beépítenem a mindennapokban.

2009 júliusában sajátítottam el Nishina Masakitól és alkalmazom a mai napig Hayashi mester II. világháború előtt tanított reiki rendszerét. A Jikiden Reikinek köszönhetem azt, hogy még jobban el tudtam mélyedni a reiki tradíciójának szellemi útmutatásában és nyugatom eddig nem ismert gyakorlataiban. A Jikiden Reiki gyakorlása döbbentett rá, hogy a reiki valójában egy nagyon egyszerű és mindenki által alkalmazható módszer, melyhez nem szükségesek a különféle merev formalitások, a sok tucatnyi technika, amit eddig gondoltam a reikiről.
2010 decemberében teljesíttem a shihan kaku (tanárasszisztens), majd 2012. júliusában a shihan (tanár) fokozat követleményeit Tadao Yamaguchi nemzetközi szemináriumán. Így engedélyt kaptam a Jikiden Reiki Intézettől a shoden és okuden (reiki 1 és 2) fokozat oktatására.

Tanátadási vonalam:
Mikao Usui – Chujiro Hayashi – Chiyoko Yamaguchi – Tadao Yamaguchi – Szabó Gábor

Fontosnak tartom a reiki alternatív gyógymódban és a prevencióban betöltött szerepét, melynek hatékonyságáról nap mint nap meggyőződök, kihangsúlyozom a reiki testi-lelki egészségben betöltött szerepét. Családomban nap mint nap alkalmazzuk ezt a csodálatos módszert és életformát, mely kiegyensúlyozza a mindennapjainkat és segít a testi-lelki egészség megőrzését.

Szabó Gábor – kapcsolat:
06-70/414-0508
gabor@jikidenreiki.hu

Ez a bejegyzés a Reiki kategória cikke.